Letölthető katalógusok:

LG katalógus
Panasonic katalógus
Samsung katalógus
Midea katalógus
Fujitsu katalógus
Nord katalógus

Klímaszerelés, forgalmazás.

Azt javasoljuk, mielőtt klímaberendezés vásárlása mellett dönt, mindenképp kérje ki szakember tanácsát. Fontos a pontos teljesítményigény felmérése, és az Ön használói igényeinek megfelelő optimális műszaki megoldás kiválasztása.
Fontosabb tényezők, amelyek a szükséges teljesítményt a klimatizálandó épület vagy helység térfogatán túl befolyásolják:
Az épület határoló felületeinek hőátadási együtthatója
Nyílászáró felületek nagysága, légzárása
Benapozottság
Beépített elektromos fogyasztók
Jellemzően benn tartózkodó személyek száma
Kivitelező partnereink és munkatársaink szívesen állnak rendelkezésére.


Üzemeltetés

Helyes szigetelés, csukott ajtó-ablak Akinek még új a klímája, annak lehet, hogy új szokásokat is fel kell vennie. Amíg működteti a berendezést, nem hagyhatja hosszabb ideig tárva-nyitva az ablakot és az ajtót, ugyanis ilyenkor az utcát hűti, pénzt dob ki az ablakon. A klímát beszereltetőknek érdemes rendszeresen ellenőrizniük a nyílászárók szigetelését is: a hatékony hűtés - akárcsak a hatékony fűtés - nem fér össze az elégtelenül szigetelt ajtókkal-ablakokkal.


Karbantartás

Klímatisztítás - Beltéri egység A split klímaberendezéseknek a beltéri egységében szűrők vannak felszerelve. Ezeknek az a feladata, hogy összegyűjtsék a szobák levegőjében levő port és egyéb szennyeződéseket. A helyes - és gazdaságos - működés érdekében a szűrőket rendszeresen tisztítani kell. Évente legalább egyszer feltétlenül érdemes szakemberrel átnézetni a berendezést, ugyanis a szűrők ugyan védik a készülék belső részeit a portól és egyéb szennyeződésektől, azonban egy idő után óhatatlanul szennyeződés rakódik le a szerkezet belső felületén. A rendszeres tisztítással és szakszerű szervizeléssel, amellett hogy kellemes hőmérsékletet élvezhet, tiszta és higiénikus is marad a szoba levegője.
Klímatisztítás - Kültéri egység A klíma kültéri egységét is legalább ilyen fontos tisztítani, karbantartani. Ebben az egységben helyezkedik el a kondenzátor, amely a gőzt cseppfolyósítja a készülékben. A kondenzátor a használat során eltömődhet. Ez, amellett hogy a készülék teljesítményét károsan befolyásolja, meghibásodáshoz is vezethet, az eltömődött kondenzátorú készülék túlmelegedhet. Amennyiben odafigyel a klíma rendszeres tisztítására, meghosszabbíthatja a készülék élettartamát, és energiát takaríthat meg.


Mi az az inverter-technológia?

Az inverter egység a szoba előre beállított hőmérsékletre történő hűtéséhez vagy fűtéséhez szükséges teljesítmény alapján fokozatosan emeli teljesítményt. Az inverter nélküli megoldást a lámpa fel- vagy lekapcsolásához hasonlíthatnánk. Az ilyen egység bekapcsolás után egyből teljes erővel működik.
Az inverter-technológia előnyei:
Sokkal gyorsabban érhetjük el a kellemes hőmérsékletet
A felfutási idő egyharmadával csökken
Nemcsak energiát, de pénzt is megtakarítunk: az áramfogyasztás 30 százalékkal lesz kisebb
Elkerülhető a kompresszor ciklikus terhelése, így nincs csúcsfeszültség
Az energiafogyasztás költsége egyharmadával csökken (a szokásos be/ki kapcsolódó egységekhez képest)
Nincs hőmérséklet-ingadozás